Kijken doe je met je ogen!

oktober 28, 2019 0 Door beweegenleer

Hoe vaak zeggen wij niet tegen onze kinderen, als ze ergens naar willen kijken, maar het ook aanraken: “Kijken doe je met je ogen!” Het klopt dat wij kijken met onze ogen, maar zien, visueel waarnemen, doen wij met onze hersenen. Zien werkt heel nauw samen met aanraken en is een aangeleerd proces wat we eigenlijk een beetje zijn vergeten. Rekenen op je vingers vind ik een mooi voorbeeld hiervan. We willen dat onze kinderen zo snel mogelijk afleren, want “je moet het uit je hoofd doen”. Maar wat nu als jij dit je nog niet eigen hebt kunnen maken en je dus nog ziet met je handen? Iets om over na te denken.

Problematiek in de visuele waarneming. Wat nu als jij de wereld anders ziet dan anderen? Je moeite hebt met oriëntatie; begrijpen van afbeeldingen; visuele informatie? Dat geeft spanning en stress, want je ziet het anders. Je begint te twijfelen aan jezelf. Je raakt in de war. Dan ligt faalangst op de loer. Kinderen met faalangst hebben dan ook vaak visuele problematiek.

Bij Beweeg & Leer word je kind ook visueel-ruimtelijk onderzocht. Wil je hier nu meer over weten? Neem gerust contact met mij op.